Wonen in Engeland

Zelfs nu Engeland uit de EU gestapt is, blijft het nog steeds een aantrekkelijk land om te gaan wonen. De typisch Engelse cultuur en traditie, de prachtige en rustgevende natuur, maar ook de vele economische mogelijkheden maken het een zeer populaire bestemming voor Nederlanders die naar een buitenland willen verhuizen. Wonen in Engeland is erg aantrekkelijk, en spreekt tot de verbeelding. Londen is natuurlijk een geweldige locatie, maar ook het pittoreske platteland is een prima bestemming als je verlangt naar rust en mooie natuur. Maar er zitten ook enkele haken en ogen aan het wonen in Engeland. Ben je ook een echte Anglofiel? Hier kun je meer lezen, als je overweegt de oversteek naar Engeland te maken.

Waar moet je aan denken?

Engeland is dan misschien dichtbij, maar het is toch een behoorlijk ander land dan Nederland. Men gebruikt een andere munteenheid, auto’s rijden aan de andere kant, en apparaten hebben een ander type stopcontact. De verhuizing zelf heeft dan ook al flink wat voeten in de aarde, want je moet goed nadenken over of je al je spullen wel kunt gebruiken als je eenmaal in Engeland woont. Bovendien krijg je als immigrant uit Europa te maken met het feit dat Engeland (waarschijnlijk) uit de EU zal stappen. Dat zorgt voor enige onzekerheid.

Is het makkelijk om naar Engeland te verhuizen?

Hoewel Engeland dichtbij lijkt, zit er toch een heel stuk zee tussen. Verhuizen Engeland is dan ook behoorlijk veel werk. Je hebt echt een ervaren verhuisbedrijf nodig, zeker als je ervoor wil zorgen dat je bijvoorbeeld je auto en je huisdier veilig mee kunt nemen. Hier komt namelijk flink wat voorbereidend werk bij kijken – en je wil natuurlijk zeker weten dat je overal aan denkt. Een ervaren verhuisbedrijf als Passies kan je daarbij helpen, zodat je geheel zonder zorgen kunt verhuizen, en alles voor je geregeld wordt.