Wanneer het weer tijd is voor een nieuw dekbedovertrek

Een nieuw dekbedovertrek is iets dat je eens in de zoveel tijd koopt. Een dekbedovertrek gaat namelijk lang mee en gooi je niet zomaar weg, tenzij het echt kapot of versleten is. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over het dekbedovertrek dat je wilt. Er zijn namelijk een aantal dingen die je voor jezelf kunt bepalen voordat je een nieuw dekbedovertrek aanschaft. Ten eerste kan een dekbedovertrek gemaakt zijn van verschillende materialen. Ieder materiaal heeft weer andere eigenschappen en kan dus beter of minder geschikt zijn, afhankelijk van je eigen behoeften en voorkeuren. Wil je graag een erg luxe uitstraling aan je bed geven, dan is een satijnen dekbedovertrek misschien wat voor jou. Wil je graag een dekbedovertrek dat goed ventileert en vocht opneemt? Dan is een katoenen overtrek het meest geschikt.

Maten van het dekbedovertrek

Ten tweede moet je weten welke maat dekbedovertrek je nodig hebt. Wanneer je regelmatig een nieuw overtrek koopt, dan weet je vast wel welke maat jouw dekbed heeft. Het is in ieder geval belangrijk dat jouw dekbedovertrek goed om jouw dekbed past. Er is namelijk niets zo vervelend als een overtrek dat te groot is voor het dekbed. De vuistregel is dat het dekbed ongeveer 60 centimeter breder moet zijn dan de breedte van het matras. Heb je een matras van 180 centimeter breed, dan past daar een dekbed bij van 240 centimeter breed. Voor de lengte heb je doorgaans de keuze uit 200 of 220 centimeter. Ben je bijvoorbeeld erg lang? Dan kun je beter een dekbed van 220 cm lang nemen. Je kunt ook een dekbedovertrek van 220 cm lang nemen terwijl je dekbed 200 cm lang is. Hierdoor hou je een instopstrook over, zodat je het dekbedovertrek goed kunt instoppen.

Dekbedovertrek bestellen

Een mooi dekbedovertrek bestel je gemakkelijk en snel bij Droomcenter.nl. Dit is een webwinkel met heel veel verschillende dekbedovertrekken. Welke maat of materiaal je ook nodig hebt. Daarnaast heb je de keuze uit allerlei kleuren en prints, waardoor je altijd het dekbedovertrek vindt dat bij jou past.