Hier moet je rekening mee houden bij een woning huren

Ben jij van plan een appartement of een huis te huren? Hier komt wellicht meer bij kijken dan je in eerste instantie zou verwachten. Om ervoor te zorgen dat jij niet voor onverwachtse kosten komt te staan, wordt er door onderstaande tips en tricks kort in kaart gebracht waar je precies rekening mee moet houden bij een woning huren.

Zie niks over het hoofd

Wanneer je besluit op jezelf te gaan wonen, is dat een grote stap. Misschien ga je wel helemaal alleen op jezelf wonen en zal dit een proef zijn op je zelfstandigheid. Daarnaast gaat er veel veranderen op financieel gebied. Allereerst is het dus handig om voor jezelf een duidelijk overzicht te maken van de te verwachten kosten. Hierbij zijn er een aantal zaken die je niet over het hoofd moet zien. Wat moet er precies in dit overzicht staan?

Het kostenplaatje bij een woning huren

Als je gaat huren, zal je als eerste kijken naar de huurprijs van de woning. Deze prijs neemt namelijk het grootste gedeelte in van jouw kostenplaatje. Je zult zien dat een woning huren midden in het centrum een stuk duurder uit zal pakken dan een woning in een buitenwijk of in de randstad. Maak deze overweging! Ook is het goed om te controleren of je in aanmerking komt voor een huurtoeslag. Het zou zonde zijn als je deze misloopt vanwege onwetendheid.

Deze bijkomende kosten moet je niet vergeten

Een huurwoning geeft meer kosten dan alleen de huurprijs. Zo zal je ook moeten kijken naar de servicekosten die je maandelijks moet betalen. Deze kosten betaal je, zodat de huurbaas of een ander extern persoon die hier overgaat, jou altijd helpt wanneer je gootsteen verstopt is of wanneer je deur kapot is gegaan.

Ga jij een woning huren?

Bepaal een duidelijk kostenoverzicht voordat je gaat huren en ga voorbereid een woning huren!