Geniet langer van je zonnescherm

Heb je een gedeelte van je huis dat veel in de zon staat? Dan kan het zijn dat wanneer de zon langdurig op de ramen staat het erg onaangenaam en warm wordt in huis. Door een zonnescherm te installeren kun je dit voorkomen en eventueel ook schaduw creƫren in de tuin zodat je hier comfortabel kunt zitten. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je zonwering zo lang mogelijk mee kan gaan?

Het materiaal van het doek

Het materiaal waar het doek van gemaakt is, is van groot belang als je lang van je doek wilt genieten. Zo moet het sterk zijn, waterbestendig, UV-werend, kleurvast, lucht doorlatend en sneldrogend. Op deze manier weet je zeker dat het doek door de weersomstandigheden nauwelijks kan verkleuren of beschadigen en dat het dus langer mee kan gaan. Een voorbeeld van een materiaal van een duurzaam zonweringdoek is acryl.

Onderhoud van de zonwering

Je kunt zelf een groot deel van je zonwering onderhouden, zodat het minder snel zal slijten en kapotgaan. Je kunt ervoor zorgen dat de scharnieren zijn gesmeerd, dat het scherm en de armen schoon zijn en dat je het doek nooit nat oprolt. Af en toe zal je ook een grote onderhoudsbeurt moeten doen en dit kan het beste door een zonweringsbedrijf worden gedaan. Het is een kleine investering op de korte termijn, maar op de lange termijn zal je aanzienlijk minder snel aan een nieuw scherm toe zijn.

Verstandig gebruik

Het spreekt voor zich dat je als je voorzichtig omgaat met je zonwering hier een langere levensduur aan kunt overhouden. Klap het in als het niet meer nodig is, zodat het niet wordt blootgesteld aan weer en wind, laat kinderen er niet mee spelen en zorg ervoor dat er geen druk op de armen komt te staan. Zo kun je nog vele jaren van je zonnescherm genieten.